Senaste inläggen

Av gravid2017 - Måndag 25 mars 20:35

Nu är det bara två dagar kvar tills jag kommer vara själv med barnen. Det skrämmer mig lite måste jag säga. Det kommer säkert gå bra men Hilda är inne i en testarperiod och jag är rädd att hon kommer testa sönder mig. Men jag får försöka ta det lugnt och andas när hon håller på som värst. Hon tar ju ut på mig och Fredrik att hon fått en lillebror. För honom älskar hon och bryr sig jättemycket om. Och det är ju väldigt skönt. Det är jag glad för.

Igår och idag har vi städat. Och jag trodde aldrig jag skulle säga det här men gud så skönt att kunna orka städa igen. Jag älskar att min ork är tillbaka :)

ANNONS
Av gravid2017 - Söndag 24 mars 07:43

Jag har funderat mycket över det här med jämställt föräldraskap sen jag blev förälder. Jag kallar mig själv feminist och har alltid tyckt att det är viktigt att dela lika på alla sysslor i hemmet. Jag är själv uppfostrad så. Mina föräldrar delade lika på föräldraledigheten 1986. Det va inte vanligt då kan jag säga. Det är alltid pappa som har städat hemma och för det mesta lagat mat. Så det där är naturligt för mig. Fredrik är inte uppfostrad riktigt likadant men jag har fått honom att inse att jag inte kommer acceptera nåt annat. Och nu när vi har barn är det ännu viktigare för mig att vi delar lika och hjälps åt. Jag har tagit lite större del av föräldraledigheten men det är för att det passar bättre. Men jag tycker det är viktigt att han är föräldraledig ett tag i alla fall. Jag är övertygad om att det har bidragit till den fina relation som han och Hilda har idag. Nu när vi båda är hemma har vi gjort så att en sover med Anton i vår säng och den andre sover i gästrummet och tar Hilda om hon vaknar. Så kör vi varannan dag. Det funkar jättebra. Lite trist att inte sova ihop men det är ju bara en kort period det kommer va så här. Natten i natt har jag sovit med Anton och det har varit en bra natt. Han va vaken och åt vid 3 bara. Sen har han sovit och sover än :)

ANNONS
Av gravid2017 - Lördag 23 mars 18:06

Igår kom mamma och pappa hit. Hilda vart helt överlycklig. Hon älskar sin mormor och morfar. Det blev ett jättekul dygn där Hilda busade mycket med mormor och morfar. Och vi va på en promenad. Mormor skulle även hjälpa till och natta. Då hände en rolig sak. Mormor och Fredrik gick upp med henne. Men när hon skulle dricka vällingen kom det inget så hon räcker tillbaka den och säger: oj oj oj. Men varken Fredrik eller mormor förstod va felet va. Förrän efter ett tag då Fredrik kom på att han nog tagit Antons di napp ;)

Idag åkte dom hem efter lunch och då passade vi på att gå ut på en promenad igen. Det är så skönt att jag kan röra mig normalt igen.

Av gravid2017 - Torsdag 21 mars 07:41

Tänk att det är en vecka sen jag vaknade med känslan att idag kommer bebisen. Och det gjorde han ju. Den veckan har gått oerhört fort. Anton sover sig igenom dagarna. Nätterna är oxå okej men han är lite mer hungrig då och vaknar lite oftare. Idag kommer bvc på hembesök. Det ska nog gå bra, inte så nervös för det.

Hilda har nog förstått att hennes liv ändrats nu för igår va en riktigt jobbig dag. Trots och fjant hela tiden. Samtidigt som hon kommit på att hon ska göra allt själv. Det är Hila hela tiden. Det är vad hon kallar sig själv. Det är tur hon somnar tidigt haha.

Av gravid2017 - Måndag 18 mars 13:29

Jag har bestämt mig för att ge upp det här med amningen. Jag är inte motiverad och jag ser hellre att Anton har en glad och pigg mamma än en som mår skit. Dessutom har han fått smak på flaskan nu när mjölken inte riktigt runnit till. Amningen funkade ju inte med Hilda och hon har ju klarat sig bra. Amning är säkert jättebra men då måste man känna för det och orka kämpa. Jag har inte den orken. Det som jag tycker är jobbigast är att jag vet att jag kommer få försvara mitt beslut för främmande människor. Det behövde jag göra med Hilda. Det kändes som folk tänkte att hon inte fick nån mat. Men jag vet att dom nära mig stöttar mig. Och det är egentligen det som betyder nåt.

Av gravid2017 - Söndag 17 mars 13:44

Det här med namn är inte alltid så lätt. Under graviditeten hade vi en lista, mest på pojknamn då vi hade svårast med det. Men när han väl kom ut enades vi ganska snabbt att han är en Anton. Så fullständigt namn blir Anton Jan Inge Persson.

Av gravid2017 - Söndag 17 mars 10:18

Det blev så att vi åkte hem igår. Riktigt skönt. Efter klockan 18 kunde vi göra pku provet. Det gick bra så får vi se om det visar nåt. Sen kom Fredrik och hämtade oss. Vi åkte via apoteket då jag behövde lite grejer. Sen åkte vi hem. Hilda hade tyvärr somnat. Farmor och farfar fick hälsa på bebisen. Sen kände jag hur trött jag va så vi gick och la oss vid 21. Bebisen vägrade dock att ligga själv så han fick sova på mig. Men vid 3 vaknade han och ville äta och efter det kunde han sova själv fram till 6.30 Så första natten hemma gick Hur bra som helst. Vid 7 vaknade Hilda och fick hälsa på bebisen. Hon är verkligen en stolt storasyster. Hon hjälper till Hur mycket som helst. Det kommer bli så bra det här. Nu sover han i vagnen och har gjort ett bra tag. Fredrik och Hilda är och handlar så jag tar det lugnt.

Av gravid2017 - Lördag 16 mars 07:48

Har fått sova några fler timmar i natt. Mellan 23-03 sov jag i alla fall. Sen har jag haft rätt ont av eftervärkarna så då har det bara blivit små microstunder. Bebisen har sovit helt okej. Men ibland har det bara dugt att sova på mamma så då har det fått bli så. Nu har han ammat och han verkade faktiskt bli nöjd av det för han somnade på mig. Igår fick han ersättning 3 gånger. Jag ska ta tag i att äta frukost strax tänkte jag. Sen ska jag duscha. Det behöver jag verkligen. Ikväll är det dags för pku provet och sen kan vi åka hem. Men smidigast är nog att stanna en natt till och åka hem imorgon.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se