Senaste inläggen

Av gravid2017 - 9 december 2017 09:29

I torsdags blev Hilda 6 månader. Kan inte förstå att det redan gått ett halvår sen hon föddes. Det händer nya saker varje dag. I tisdags när vi va ute på promenad visade hon att hon inte ville ligga ner längre så vi bytte till sittdelen i onsdags. Hon älskar den. Hon är så nyfiken så hon vill ju se vad som händer runt omkring henne. Hon äter mer och mer mat nu. Hon verkar tycka om det mesta. Så roligt att se. Jag älskar att se min dotter utvecklas varje dag. Det är så underbart att få vara hennes mamma. Den kärleken jag känner för henne trodde jag inte man kunde känna.

6 månader av oändlig kärlek <3

ANNONS
Av gravid2017 - 26 november 2017 12:31

Innan jag blev gravid så löptränade jag väldigt mkt. Jag har sprungit Göteborgsvarvet 3 gånger och lite andra lopp. Under graviditeten la jag ner löpträningen då jag kände att det inte gick. Jag försökte hålla igång lite med simning och gymmet men jag orkade inte så mkt. Efter att Hilda kom har jag kommit igång så smått med löpningen igen. Det känns underbart att det fungerar så bra. Kroppen är helt fantastisk på att återhämta sig!

Idag har jag sprungit 4,5 km. Tyvärr trampade jag lite snett så jag hoppas inte det påverkar. Det är så skönt att vara igång igen. Mitt mål är Göteborgsvarvet 2018. Då ska jag va i ordentlig form igen.

ANNONS
Av gravid2017 - 25 november 2017 12:13

Just nu är jag och Hilda och myser hos mormor och morfar. Idag tvättar dom dock fönster så jag och Hilda försöker hålla oss undan haha.

Resan hit gick bra. Dock blev Hilda brutalt väckt av ett trafikmeddelande syrax utanför Göteborg så hon blev rätt ledsen och det är rätt svårt att stanna mitt inne i Göteborg. Men det gick bra.

Babysimmet gick bra igår med. Vi dök igen och hon verkar tycka det är jättekul. Så skönt att det har släppt känner jag :)

Nu ska vi fortsätta mysa här :)

Av gravid2017 - 22 november 2017 15:04

Sist Jag skrev här så berättade jag ju att babysimmet gått mkt bättre och det fortsatte så i fredags med. Jag va själv då eftersom min sambo jobbade och Hildas farmor som varit med innan är nyoperead och kunde av förklarliga inte. Men det gick hur bra som helst. Bebisarna fick dyka för första gången. Hilda tyckte det va kul, jag som tyckte det va otäckt haha. Men det gick jättebra :)

I söndags va vi hos kompisar till mig och firade deras son som fyllde 4 år i måndags. Alltid lika kul att träffas och kul att se Hilda tillsammans med deras söner.

Den här veckan så har vi hittills hunnit med: långpromenad, besök hos Hildas farmor och farfar, städning av lägenheten, besök på öppna förskolan och inslagning av julklappar. Jag har även löptränat, så skönt att vara igång med det igen. Det går bättre och bättre.

På fredag efter babysimmet ska jag och Hilda åka till mina föräldrar. Va ett tag sen vi träffade dem nu så det ska bli mysigt.

Av gravid2017 - 15 november 2017 16:10

Veckorna springer verkligen fram. Förra veckan var ju jag på kryssning. Det va hur kul som helst, behövde verkligen det. Få vara bara jag och inte mamma. Hilda hade det hur bra som helst med sin pappa. Han uppskattade verkligen att få vara själv med henne. Skönt att det funkar så bra mellan dem oxå. Vill verkligen att hon ska ha en bra realtion med sin pappa oxå. Jag har själv alltid haft en bra relation till min pappa så jag tycker det är viktigt.


På tal om pappor så va det ju fardag i söndags. Såklart firade vi pappan i det här huset. Han fick present och pannkakor till frukost så jag hoppas han va nöjd med det. 


Det blev babysim i fredags och då tyckte hon att det va mkt roligare än innan så jag hoppas att det håller i sig. tror jag vet hur jag ska göra. Mat och sömn verkar vara nyckeln haha. 


Idag har jag och Hilda varit på Väla (vårt shoppingcenter). Jag hämtade mina nya glasögon bland annat. Så köpte jag födelsedagspresent till en 4åring som vi ska fira på söndag. 

Av gravid2017 - 7 november 2017 09:29

Nu har det gått en månad sen jag skrev här sist. Idag blir Hilda 5 månader. Jag kan inte riktigt förstå var tiden tar vägen. Jag tycker nyss att hon föddes haha.

Allt rullar på. Vi träffar lite kompisar, är på öppna förskolan och myser hemma. Hilda har varit lite förkyld den senaste veckan så då har vi tagit det väldigt lugnt. Hoppas det är på övergående nu. Igår fick hon dessutom 5 månaders sprutan men än så länge har jag inte sett nån biverkan så vi får hoppas att hon slipper det den här gången med.

20 oktober började vi på babysim. Vi har varit 2 gånger eftersom Hilda va förkyld i fredags. Vi hoppas att hon är frisk på fredag så att vi kan gå då. Hon tycker inte det är jättekul så det hade varit bra om det inte blir ett jätteuppehåll. Känns som hon måste vänjas in med det här.

Imorgon ska jag åka på kryssning med 3 kompisar. Det ska bli jätteskoj men rätt jobbigt att lämna Hilda i typ 3 dagar. Åker till min kompis och sover där i natt eftersom vi åker tidigt imorgon bitti så det blir 3 nätter. Min sambo har tagit semester för att vara med Hilda och jag vet ju att han fixar det men han har aldrig varit ensam med henne över natten så det är bra att han får öva oxå. Det är nog bara jag som är lite extra hönsig.

Hilda har lärt sig att vända sig om nu oxå. Allt som oftast hittar man henne på mage när man lagt henne på rygg på golvet. Så det händer saker hela tiden:)

Av gravid2017 - 9 oktober 2017 07:30

Nu har lördagen varit. Det blev så perfekt. Är så nöjd hur allt blev. Men jag är rätt glad att det är över faktiskt haha.

Fredagen
I fredags började jag förbereda inför lördagen. Jag skulle baka den veganska smörgåstårtan och den veganska tårtan. Så jag hade frågat mina fantastiska svärföräldrar om dom ville komma hit och passa Hilda medan jag bakade. Så det gjorde dom så jag kunde koncentrera mig på att baka. Det gick bra förutom att jag åkte på världens huvudvärk. Jag lider av migrän och den drabbar mig ibland när jag har stressat och så. På kvällen fick vi nycklarna till lokalen så vi började fixa där.

Lördagen
På lördagen började jag dagen med att garnera tårtorna. Sen åkte vi till lokalen och fortsatte greja där. Efter ett tag kom Hildas faddrar Fia och Mange dit. Då åkte Fredrik och Mange och hämtade smörgåstårtorna och tårtorna. Sen började folk droppa in. Gitarristen och min brorsdotter övade lite. Själva namngivelsen gick bra fast jag va rätt nervös. Jag höll ju i själva ceremonin. Musiken blev hur bra som helst. Så tacksam att min brorsdotter ställde upp. Allt blev hur bra som helst. Hilda fick massa fina presenter.

Igår va vi riktigt trötta men tacksamma. Vi städade lokalen och lite så. Skönt att ha det gjort.

Presenten från faddrarna

Presenten från mina föräldrar och syskon.

Fick världens finaste bok av min kompis. Hon har målat den. Blev så fruktansvärt glad över den.

Av gravid2017 - 5 oktober 2017 09:31

Jag har funderat en heldel på det här med vad jag har för färger på kläderna till min dotter. Jag har väldigt blandade kläder då jag tycker det är väldigt irrelevant vilken färg man väljer oavsett kön. Så ibland har Hilda rosa och ibland har hon blått. Igår hade hon en grön body med en traktor på och mörkblåa byxor när vi va på öppna förskolan och flera stycken tog förgivet att hon va en pojke. Egentligen gör det mig inget men jag undrar varför vi fortfarande 2017 tar förgivet vilket kön ett barn har utifrån Kläder? Jag tycker det är ett väldigt lustigt fenomen. Jag hade hoppats att vi hade kommit längre. Jag arbetar som förskollärare och vi började prata genus för väldigt många år sen. Redan när jag pluggade faktiskt, vilket vid det här laget är typ 12 år sen. Jag själv försöker faktiskt att inte ta förgivet vilket kön ett barn har. Ett tips är: det är mkt trevligare att fråga vad barnet heter än att fråga om det är en pojke eller en flicka. För det har jag märkt när jag är ute med Hilda att väldigt många vill veta om det är en pojke eller en flicka. Varför det nu spelar så stor roll. Jag vill att hon ska bli bemött på precis samma sätt oavsett om hon är en pojke eller flicka! Det borde inte spela så stor roll 2017.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se