Senaste inläggen

Av gravid2017 - 24 januari 2018 13:59

Jag har funderat lite över det vad det är som gör att folk tror att bara för att jag drar en barnvagn med ett barn i så har jag lust att höra din åsikt. Folk får fan åsiktstouretts deluxe när det handlar om barn. 

Jag va med om en situation igår som gjorde att jag funderade ännu mer på det här. Jag och Hilda hade varit på mitt jobb och hälsat på och var på väg hem. Jag hade precis tagit upp min mobil för att kolla lite då jag inte kollat den på några timmar. Gick en stund med mobilen i handen då en dam som går förbi mig knackar mig på axeln och säger: "lägg i från dig telefonen". Min första tanke va: Jaha och va fan har du med det att göra? Men jag sa: "Varför det?" Hon: "Har du inte hört på tv att barn och hundar vill ha ögonkontakt" Jag svarade knappt. Sen gick hon. 

Det här fick mig att få så många frågor. Är det okej att "hoppa på" folk på stan? Hon har ju inte en aning om vad jag gjorde på telefonen. Det kanske va något jätteviktigt. Jag blir så provocerad av det här. Jag tycker absolut man ska säga ifrån om någon utsätter sitt barn för fara. Men att jag tittar i min telefon i 2 minuter medan min dotter tittar på himlen tycker inte jag är nån fara. Dessutom känner jag mitt barn bäst, inte nån dam som jag aldrig sett innan. Så snälla tänk lite innan ni ifrågasätter föräldrar. Nu tar inte jag åt mig nämnvärt men det finns dom som gör. 

ANNONS
Av gravid2017 - 24 januari 2018 13:48

Nu var det längesen jag skrev här igen. Jag tänker alltid att jag ska bli mer kontinuerlig men det händer ju aldrig så det frå helt enkelt vara så att jag skriver här när jag har tid och lust istället. 


Nu har det hunnit bli 2018 sen jag skrev här sist och hela januari har nästan gått. Jul och nyår va jättebra, även om det grumlades lite av att min mormor dog 27/12. Vi hade inte en jättenära relation men det va ändå jobbigt. Så vi va på begravining 12/1. Skönt att få ett avslut och det va jättefint. Hilda var med och skötte sig exemplariskt. Hon somnade i kyrkan :) 


Jul firade vi i omgångar då min och min sambos släkt inte bor i närheten av varandrar. Så vi firade först jul med Hildas farmor och farfar den 22/12. På julafton firade vi med min mamma, pappa, syskon och några ur min mammas släkt. På juldagen är vi alltid hos min ena faster och firar med pappas släkt. Så firat jul har Hilda gjort ordentligt :) 
Hon fick jättefina julklappar. Bland annat: kläder, leksaker, lära gå vagn, tallrik och mugg. 


Nyår så va jag och Hilda kvar hos mina föräldrar men Fredrik åkte hem 26/12 då han skulle jobba. Han har jour i sin tjänst och hade beredskap under nyår så vi valde att stanna. Vi firade nyår hemma hos mamma och pappa och Hilda somnade 18.30 ;) Så några raketer såg hon inte ;) 


Vi kom hem igen 10/1. Skönt att kunna vara så länge hos mamma och pappa. Man får passa på. 


Januari har rullat på som vanligt. Hilda har börjat på baby simmet igen. Hon älskar det verkligen nu :) Vi går på öppna förskolan och försöker komma ut på en promenad varje dag :)     

ANNONS
Av gravid2017 - 15 december 2017 06:39

Om en vecka och 2 dagar så är det julafton. Tiden bara springer fram. Vet att jag förra julen tänkte att nästa jul har vi en liten och nu är vi här. Det händer ju nya saker varje dag. Numer äter hon mest fast föda. Flaskan blir det om vi är borta och det är smidigare att ge det eller till natten eller tidigt på morgonen. Men som idag ska vi iväg och gå luciatåg på öppna förskolan och när Hilda då vaknade 5.30 så fick hon faktiskt gröt. Men nu sover hon igen. Vilket är tur, annars hade inte det där luciatåget blivit nåt kul haha.

I onsdags när det va Lucia så va vi på mitt jobb på luciamys. Det var väldigt trevligt. Kul att kunna komma och hälsa på lite då och då. Jag insåg att jag saknar mina barn på jobbet (jobbar på en förskola). Hilda var väldigt populär.

Efter luciamyset skulle jag till tandläkaren så Hilda fick ju följa med. Hon är verkligen helt exemplarisk. Inte ett ord sa hon fast hon va vaken. Hon satt i sin vagn och kollade på lamporna. Lampor är hennes stora intresse haha.

I tisdags va vi i Kristianstad och hälsade på Hildas fadder Fia. Mycket trevligt som vanligt. I tisdags kom även första snön så väglaget va lite sådär. Men det smält bort typ direkt. Det är inget kul när det kommer snö i Skåne för det lägger sig typ aldrig och gör det det så är det bara blött och äckligt. Hoppas på mer snö när vi åker till Västergötland över jul.

Av gravid2017 - 9 december 2017 09:43

Egentligen gillar jag inte ordet egentid. För jag tycker att har man skaffat barn så är det barnet som gäller. Men ibland behöver jag få komma hemifrån och bara vara mig själv och inte mamma. Fast som jag skrev i förra inlägget så älskar jag att vara mamma men för att orka det behöver jag få vara för mig själv oxå. Så den här helgen ska jag ta hand om mig själv. Är på väg till Göteborg och ska hälsa på en av mina bästa vänner. Ikväll ska vi gå på julbord och njuta av bra musik. Hilda är hemma med sin pappa. Det är bra att dom får egentid med varandra oxå. Jag är ju själv med Hilda varje dag vilket hennes pappa inte så ofta är så det är bra att jag kan släppa och ge dom det här oxå. Men sen saknar jag henne såklart. Men hennes pappa är precis lika kompetent som jag som förälder. För det där kan jag störa mig lite på. När jag berättade för en kompis att jag skulle iväg i helgen fick jag frågan: "Ska Hilda va hemma då?". Och det är väl inte fel i sig att fråga, men min sambo får ju aldrig den frågan när han åker iväg. Har vi inte kommit längre 2017? Jag vet inte varför mamman fortfarande värderas högre än pappan. När jag växte upp tog mina föräldrar samma ansvar, så vill jag att Hilda oxå ska känna. Så jag vill ge det till min sambo, att han betyder lika mycket som mig som förälder. Därför släpper jag och åker iväg. Både för min egen skull och för Hilda och hennes pappas skull. Egentligen skulle jag inte ens behöva känna att jag behöver förklara det här men tyvärr måste jag det fortfarande 2017.

Av gravid2017 - 9 december 2017 09:29

I torsdags blev Hilda 6 månader. Kan inte förstå att det redan gått ett halvår sen hon föddes. Det händer nya saker varje dag. I tisdags när vi va ute på promenad visade hon att hon inte ville ligga ner längre så vi bytte till sittdelen i onsdags. Hon älskar den. Hon är så nyfiken så hon vill ju se vad som händer runt omkring henne. Hon äter mer och mer mat nu. Hon verkar tycka om det mesta. Så roligt att se. Jag älskar att se min dotter utvecklas varje dag. Det är så underbart att få vara hennes mamma. Den kärleken jag känner för henne trodde jag inte man kunde känna.

6 månader av oändlig kärlek <3

Av gravid2017 - 26 november 2017 12:31

Innan jag blev gravid så löptränade jag väldigt mkt. Jag har sprungit Göteborgsvarvet 3 gånger och lite andra lopp. Under graviditeten la jag ner löpträningen då jag kände att det inte gick. Jag försökte hålla igång lite med simning och gymmet men jag orkade inte så mkt. Efter att Hilda kom har jag kommit igång så smått med löpningen igen. Det känns underbart att det fungerar så bra. Kroppen är helt fantastisk på att återhämta sig!

Idag har jag sprungit 4,5 km. Tyvärr trampade jag lite snett så jag hoppas inte det påverkar. Det är så skönt att vara igång igen. Mitt mål är Göteborgsvarvet 2018. Då ska jag va i ordentlig form igen.

Av gravid2017 - 25 november 2017 12:13

Just nu är jag och Hilda och myser hos mormor och morfar. Idag tvättar dom dock fönster så jag och Hilda försöker hålla oss undan haha.

Resan hit gick bra. Dock blev Hilda brutalt väckt av ett trafikmeddelande syrax utanför Göteborg så hon blev rätt ledsen och det är rätt svårt att stanna mitt inne i Göteborg. Men det gick bra.

Babysimmet gick bra igår med. Vi dök igen och hon verkar tycka det är jättekul. Så skönt att det har släppt känner jag :)

Nu ska vi fortsätta mysa här :)

Av gravid2017 - 22 november 2017 15:04

Sist Jag skrev här så berättade jag ju att babysimmet gått mkt bättre och det fortsatte så i fredags med. Jag va själv då eftersom min sambo jobbade och Hildas farmor som varit med innan är nyoperead och kunde av förklarliga inte. Men det gick hur bra som helst. Bebisarna fick dyka för första gången. Hilda tyckte det va kul, jag som tyckte det va otäckt haha. Men det gick jättebra :)

I söndags va vi hos kompisar till mig och firade deras son som fyllde 4 år i måndags. Alltid lika kul att träffas och kul att se Hilda tillsammans med deras söner.

Den här veckan så har vi hittills hunnit med: långpromenad, besök hos Hildas farmor och farfar, städning av lägenheten, besök på öppna förskolan och inslagning av julklappar. Jag har även löptränat, så skönt att vara igång med det igen. Det går bättre och bättre.

På fredag efter babysimmet ska jag och Hilda åka till mina föräldrar. Va ett tag sen vi träffade dem nu så det ska bli mysigt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se