Alla inlägg under mars 2019

Av gravid2017 - Söndag 17 mars 13:44

Det här med namn är inte alltid så lätt. Under graviditeten hade vi en lista, mest på pojknamn då vi hade svårast med det. Men när han väl kom ut enades vi ganska snabbt att han är en Anton. Så fullständigt namn blir Anton Jan Inge Persson.

ANNONS
Av gravid2017 - Söndag 17 mars 10:18

Det blev så att vi åkte hem igår. Riktigt skönt. Efter klockan 18 kunde vi göra pku provet. Det gick bra så får vi se om det visar nåt. Sen kom Fredrik och hämtade oss. Vi åkte via apoteket då jag behövde lite grejer. Sen åkte vi hem. Hilda hade tyvärr somnat. Farmor och farfar fick hälsa på bebisen. Sen kände jag hur trött jag va så vi gick och la oss vid 21. Bebisen vägrade dock att ligga själv så han fick sova på mig. Men vid 3 vaknade han och ville äta och efter det kunde han sova själv fram till 6.30 Så första natten hemma gick Hur bra som helst. Vid 7 vaknade Hilda och fick hälsa på bebisen. Hon är verkligen en stolt storasyster. Hon hjälper till Hur mycket som helst. Det kommer bli så bra det här. Nu sover han i vagnen och har gjort ett bra tag. Fredrik och Hilda är och handlar så jag tar det lugnt.

ANNONS
Av gravid2017 - Lördag 16 mars 07:48

Har fått sova några fler timmar i natt. Mellan 23-03 sov jag i alla fall. Sen har jag haft rätt ont av eftervärkarna så då har det bara blivit små microstunder. Bebisen har sovit helt okej. Men ibland har det bara dugt att sova på mamma så då har det fått bli så. Nu har han ammat och han verkade faktiskt bli nöjd av det för han somnade på mig. Igår fick han ersättning 3 gånger. Jag ska ta tag i att äta frukost strax tänkte jag. Sen ska jag duscha. Det behöver jag verkligen. Ikväll är det dags för pku provet och sen kan vi åka hem. Men smidigast är nog att stanna en natt till och åka hem imorgon.

Av gravid2017 - Fredag 15 mars 14:25

Det negativa efter en förlossning är ju eftervärkarna och det inte så trevliga avslaget (blodbadet). Kan inte komma ihåg att jag hade Eftervärkar med Hilda men har läst att dom blir värre ju fler barn man föder. Den här gången har dom inte varit roliga. Dom sitter ner i låren och gör riktigt ont. Som tur är kan jag få smärtstillande så det är bra. Måste nog ringa på dom snart och få det för just nu gör det riktigt ont. Avslaget ska vi ju inte prata om. Jag är lite känslig för blod så det är inte kul. Hoppas verkligen det går över lika fort som med Hilda. Då varade det inte länge.

Av gravid2017 - Fredag 15 mars 11:35

Igår vaknade jag runt 7. Kände nästan direkt att idag är dagen. Började få värkar men egentligen tog jag dom inte på så stort allvar då det lurats innan. Så jag gick upp och gjorde i ordning Hilda så hon kom iväg till förskolan. När jag lämnat henne vid 9 gick jag hem och började klocka mina värkar. Dom var regelbundna nästan direkt. 3-4 st på 10 minuter. När klockan va strax efter 10 kände jag att nä det här gör för ont jag måste ringa hem Fredrik. Sagt och gjort, han jobbar ändå ca 30 min iväg. När han va på väg hem så ringde jag förlossningen som sa att jag va välkommen när jag kände att jag inte orkade va hemma mer. Vilket jag redan kände så när Fredrik kom hem åkte vi till sjukhuset. Ordnade så farmor och farfar skulle hämta Hilda på förskolan. Vi va på plats på förlossningen ca.11 Då körde dom först en ctg kurva och sen undersökte dom mig. Jag va då öppen 4-5 cm. Så det hade ju ändå hänt nåt. Efter det tyckte dom att vi skulle gå och äta lunch. Så det gjorde vi. Under den lunchen tog jag x antal värkar. Vi va tillbaka på förlossningen runt 13. Sen fick jag en pilatesboll att sitta på och jag bad även om lustgas. Vid 14.30 undersöktes jag igen och va öppen ca. 6 cm. Då hade de även bytt skift till kvällsskiftet. In kommer samma barnmorska som va med när Hilda föddes. Hur coolt?? Så kände jag att yes nu blir det bebis idag haha. Sen är det en aning luddigt med tider och vad som hände sen. Jag jobbade på och använde mig av lustgasen. Efter att dom undersökt mig igen och sett att jag va öppen 7 cm så gick vattnet av sig självt. Cool upplevelse då dom förra gången tog hål på hinnorna. Nu förstår jag va folk pratar om att det är som att det knäpper till. Sen började det göra överjävligt ont men jag fick ändå i mig lite macka och så. Fredrik va och köpte mat till sig och då tror jag klockan va ca 16.30 Sen gick det ganska snabbt och här är det verkligen luddigt. Jag skrek flera gånger att jag ville dö men det fick jag såklart inte. Inte fick jag sluta heller och klockan 18.00 tittade han ut. En välskapt pojke på 50 cm och 3790 gram. Jag upplevde nog att det gjorde ondare den här gången än med Hilda. Men nu är han här och allt är över. Moderkakan släppte mycket snabbare den här gången, vilket va skönt. Sen blev jag sydd med 3 stygn. Men jag känner mig ändå helt okej. Vid 21.30 fick vi ett rum på bb. Fredrik stannade en stund och sen åkte han hem och sov. Kändes bäst att han skulle va där på morgonen när Hilda vaknade. Jag sov dock inte mycket i natt. Dels krånglade det lite när bebisen skulle göra syretest så hon fick göra om det 3 gånger och han behövde värmas så han fick ligga på mig och då gick det inte att sova. Men mellan typ 4.30 och 6.30 sov jag lite i alla fall.

Fredrik och Hilda har varit här och hälsat på en sväng. Men Hilda blev väldigt rastlös så det blev inte så länge. Men hon tyckte det va spännande med lillebror och pratade om sin bror flera gånger så det bådar gott. Bebisen har fått lite ersättning då amningen inte har kommit igång och sover nu sött i sin lilla plast låda.

Av gravid2017 - Onsdag 13 mars 10:22

Igår kände jag bebisen väldigt dåligt. Så när Fredrik kommit hem från jobbet och vi ätit ringde jag förlossningen och vi skulle få komma in på kontroll. Så vi ringde Fredriks föräldrar som kom hit och va med Hilda. Sen åkte vi till sjukhuset. Där fick jag ligga en stund med ctg. Hjärtat slog på bra och jag hade lite värkar men jag kände fortfarande inte bebisen så bra. Så vi skulle få ett ultraljud oxå. Sköterskan tog mitt blodtryck oxå och det visade lite för högt och det fanns spår av protein i urinen. Vi fick vänta en stund på läkaren som skulle göra ultraljudet. När vi väl fick det så såg allt jättebra ut så det va skönt. Men eftersom mitt blodtryck va lite högt tyckte hon att jag skulle ringa min barnmorska idag och få komma dit på kontroll. Så det ska jag göra 12.50 Men idag har jag känt bebisen bra så det känns ju bra.

Vi va hemma lagom till att Hilda hade somnat. Så tacksam att mina svärföräldrar kan ta henne med kort varsel. Dom får hämta henne idag oxå då jag inte kommer hinna till klockan 14. Hon sov dock lite oroligt i natt men Fredrik tog henne så det va skönt. Är så glad att han tar så stort ansvar.

Av gravid2017 - Tisdag 12 mars 09:25

Igår va jag hos barnmorskan. Jag hoppas verkligen det va sista besöket innan bebisen tittar ut nu. Men jag vågar inte riktigt hoppas på det. Men allt såg bra ut som tur var. Men jag fick gråta ut lite och det behövde jag. Kändes bättre psykiskt när jag hade varit där. På eftermiddagen gick jag och Hilda till öppna förskolan. Trevligt som vanligt.

Idag har jag haft rätt ont på morgonen men inga värkar liksom. Nu blev jag helt sjukt trött igen. Så jag får nog lägga mig och vila en stund tror jag. Hilda är på förskolan och hon va överlycklig över det. Fredrik började lite senare idag så hade hjälp på morgonen så det va skönt.

Av gravid2017 - Måndag 11 mars 09:55

I natt trodde jag verkligen att det va på gång. Vaknade vid klockan 2 med en brännande känsla i låren och sen började värkarna så jag började klocka dom efter ett tag och dom va hyfsat regelbundna och gjorde rätt ont. Men sen började dom glesna och jag bestämde mig för att ta 2 Alvedon och försöka sova en stund till. Då hade jag haft värkar i typ 2 timmar. Sen klingade dom av och har inte återkommit. Mer som förvärkarna jag haft i typ 2 veckor. Det är så frustrerande! Jag orkar faktiskt inte med det här mer. Ska till min barnmorska nu och jag får nog gråta där en stund tror jag. Jag är helt slut.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se